LakeStudio

Evenemang

Kontakta

LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio
LakeStudio

Välkommen!

Jag heter Sheila Seger. Jag skapar små serier av handgjord och drejad keramik i min ateljé i Viviken mellan Kristinehamn och Karlskoga.

LakeStudio

Omgiven av skog och byggd på en klippa med utsikt över sjön Alkvettern, inspireras jag av naturen att skapa funktionella, unika, organiska keramikverk. Mitt arbete förkroppsligar rörelsen och djupet jag ser i naturen omkring mig.

LakeStudio

Om mig

Jag var utbildad och hade en karriär som stadsplanerare i mitt hemland Kanada innan jag fortsatte med min fascination av lera. Efter många år av keramikkurser medan jag bodde i Kanada, USA, Storbritannien och nu här i Sverige känner jag mig lyckligt lottad över att ha kunnat öppna en egen studio i Värmland 2020.

Genom att fortsätta min passion för lera skapar jag vacker tidlös keramik, inspirerad av naturen, som kan avnjutas varje dag.

Kommande Evenemang

Inga fler planerade för 2023. Vi ses nästa år!

Tidigare Evenemang

LakeStudio

2023

Larsmäss i Järnboås

Den 12-13 augusti var jag med på hantverksmarknaden Larsmäss i Järnboås. Detta var året med rekordregn. Till och med så att vägen från Örebro stängdes av. Följdaktligen ganska få besökare. Trots detta sålde jag rekordmånga av mina större skålar och porslinsalster. Det var också mycket rolig att träffa fem andra keramiker och utbyta erfarenheter. Jag planerar definitivt att komma tillbaka nästa år. Förhoppningsvis utan att behöva ha gumistövlar på hela tiden!

LakeStudio

Bjurtjärns Bygdedagarna

Den 1 juli var jag tillbaka till Bjurtjärns Bygdedagarna vid Bjurtjärns hembygdsgård. I år var vädret betydligt bättre, men det var mindre antal besökare. Trots detta sålde jag nästan lika mycket som i fjol. Både till nya vänner och återbesökare. Den här traditionen är definitivt en jag kommer att fortsätta med!

Väsemârten

Den 18 maj deltog jag i Väse Marknad och sålde min keramik. En fin solig dag, om än kall, med mycket bra uppslutning gjorde att jag nästan sålde slut från mina små hus. Det verkar som att de blev morsdagspresenten 2023.

Karlskoga Marknad

Den 6 maj 2023 hade jag mitt tält uppe och sålde min senaste kollektion av keramik på Karlskoga Marknad i centrala Karlskoga. Underbart solsken men fortfarande mycket kallt. Trots detta sålde jag nästan slut på min blå-vita skålsamling!

2022

24-25 september hade jag ett bord vid Smaka på Värmland i Kristinehamns Stadspark. Tack till arrangörerna av detta enorma evenemang och till alla som kom ut och köpte min keramik. Jag ser fram emot att vara en del av detta evenemang nästa år.

Den 2 juli, 2022, hade jag min första keramikförsäljning på Bjurtjärns Bygdedagarna som tog plats vid Bjurtjärns hembygdsgård. Tack till alla som kom ut och köpte min keramik. Det var underbart att träffa er alla. Med tanke på den mycket positiva upplevelsen (trots de blåsiga förhållandena!), hoppas jag att vara tillbaka nästa år.

Var man kan köpa

Ett urval av min keramik finns att köpa på Kristinehamns Turistbyrå och vid Ölme Prästgård & Gästgiveri.

Kontakt

Om du vill besöka min studio och se mer av mitt arbete, vänligen kontakta mig med ett e-post till ceramics@lakestudio.se.

LakeStudio LakeStudio LakeStudio